030-6958546 zeeidee@gmail.com

Annemieke Kemper (25 november 1948) groeide op in het Utrechtse Wilhelminapark in een gezin met vijf kinderen van een onderwijzeres en een directeur van een metaalfabriek. Ze bezocht in Zeist het Montessori Lyceum Herman Jordan (1961-1963) en in Utrecht de HBS F. de Munnik (1963-1966).
Daarna deed ze Fysiotherapie en Schoevers in Utrecht, gevolgd door de opleiding Public Relations van het NIVÉ in Den Haag (1974). Van 1973 tot 1975 was ze managing director van uitzendbureau ‘Europa’ in Utrecht. In 1975 werd ze gevraagd voor het project ‘De Driversclub’, dat na de nieuwe wet op het rijden onder invloed (Glaasje op?) chauffeurs aanbood om bestuurders onder invloed in hun eigen auto naar huis te rijden. Dit tot groot ongenoegen van taxichauffeurs, maar ze haalde er wel de voorpagina’s mee.
In 1976 werd Annemieke partner van het Public Relations adviesbureau ‘ Het Van der Zee Idee’, dat zich specialiseerde op het gebied van evenementen.
In 1979 introduceerde Het Van der Zee Idee ‘The Famous Spiegeltent’, een nostalgische danssalon uit de jaren twintig, waarmee alle grote Europese muziek- en theaterfestivals werden veroverd.
Ze veroverde met haar talenten ook het hart van de grondlegger van de ideëen, jazztrompettist Jelle van der Zee en in 1984 werd Annemieke mevrouw Van der Zee.
In 1995 werd ‘The Famous Spiegeltent’ verkocht aan een Schotse bierbrouwerij en ging Annemieke van der Zee zich als general manager toeleggen op de organisatie van evenemenenten en feesten in de tweede Spiegelent ‘Galerie Palace’ op haar eigen landgoed in De Bilt.

Het damesblad Libelle riep de Spiegeltent Galerie en het landgoed ’t Landje in 2006 uit tot één van de tien mooiste trouwlocaties in Nederland.
Op het hoogtepunt van haar roem besloot Annemieke van der Zee in 2012 tot de verkoop van haar succesvolle Spiegeltent ‘Galerie Palace’ en beëindigde daarmee haar werkzame carrière.
Annemieke en haar echtgenoot Jelle hebben een dochter Sanne (1979).